Marechaussee Kazerne Den Haag

Terug naar de etalage




De Marechaussee kazerne aan de Laan van Meedervoort is opgeheven: de woonfunctie wordt er terugebracht. De herenhuizen worden gerestaureerd, een nieuw appartementengebouw wordt in de rooilijn gebouwd en een vijftal tuinhuizen komen op het binnenterrein. Onder de tuinhuizen wordt een parkeerkelder gebouwd.
Het ontwerp is gekozen na een wedstrijd. De voorgestelde nieuwbouw op het binnenterrein is vormgegeven als tuinhuizen. De huizen zijn door een smal hek zichtbaar vanaf de drukke Laan van Meerdervoort en wekken de indruk de bijgebouwen van de kapitale herenhuizen te zijn.
Het nieuwe appartementen, gebouw MM ­naar het stichtingsjaar 2000 vernoemd­ sluit in architectuur aan bij de eclectische trant van de naastgelegen panden. Daarmee wordt een verdere versnippering van dit deel van de Laan van Meerdervoort voorkomen.
Opdrachtgever: Woningbeheer NV, Schouten De Jong projectontwikkeling Ontwerp: 1999 Oplevering: Nog nader te bepalen
Download het adobe acrobat pdf bestand met meer informatie over dit project


Terug naar de etalage